Burt Reynolds

Samo uz pomoć štapa: Godine su ostavile traga na slavnome glumcu

Burt Reynolds vjeruje kako su upravo njegove kaskaderske akcije koje je izvodio u filmovima, posebice u mlađim danima, uzrokovale sadašnje poteškoće s kretanjem.
Lifestyle / Zabava | 15. 03. 2018. u 00:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od hollywoodskih legendi, s naglaskom na akcione filmove, glumac Burt Reynolds, napunio je u međuvremenu 82 godine, a u očima svojih fanova i dalje ''egzistira'' kao nešto grublji šarmer s osmjehom i brkovima, koji životne probleme rješava na svoj mangupski način.

Kao i mnogim drugima, i njemu su te godine donijele određene životne i tjelesne promjene, a kretanje bez štapa gotovo da je u ovome trenutku nezamislivo.

Međutim, to još uvijek ne znači da je Reynolds u mirovini. Naprotiv, ovaj glumac i dalje snima filmove, zbog čega je često na putovanjima.

Fotografija snimljena u zračnoj luci John F. Kennedy u New Yorku, zorno svjedoči kako su njegovi koraci sve teži, ali je životna volja još uvijek prisutna u tom ponešto pogrbljenom tijelu.


Burt Reynolds vjeruje kako su upravo njegove kaskaderske akcije koje je izvodio u filmovima, posebice u mlađim danima, uzrokovale sadašnje poteškoće s kretanjem.

"Sve zahtjevne i vratolomne scene izvodio sam osobno. Zato sada više ne mogu potrčati. Ima tako jutara kada žalim zbog toga, jer mi je teško ustati iz kreveta", izjavio je ovaj glumac prije tri godine.

Na mirovinu i dalje ne pomišlja, a u 2017. igrao je u pet filmova i jednoj televizijskoj seriji, dok se ove godine očekuju tri filma u kojima igra Reynolds. Dakako, nisu to uloge kao nekada, ali njegovo ime i prepoznatljivost i dalje ga zadržavaju u sferi interesa filmskih producenata i redatelja.

Možda ga upravo rad i aktivnosti na snimanju filmova održavaju u nekoj vrsti zadovoljavajuće forme, makar i uz pomoć staračkog štapa.

Video: Smokey And The Bandit

Burt Reynolds, pravim imenom Burton Leon Reynolds jr., rođen je u Lansingu, Michigan, 11. veljače 1936. godine

Iako je od djetinjstva sanjao o profesionalnoj sportskoj karijeri, ozljeda koljena i automobilska nesreća, natjerale su ga da se okrene nečem drugom na koledžu, kojeg uskoro napušta i odlazi u New York u potragu za kazališnim aranžmanima. Kako su mu bile dostupne samo male televizijske uloge, dvije se godine uzdržavao radeći kao perač posuđa, izbacivač i kaskader.

Sreća mu se osmjehnula nakon predstave "Mister Roberts". Stizale su povremene uloge u serijama "Riverboat", "Gunsmoke", "Hawk" i "Dan August". Film "Deliverance" predstavio ga je kao ozbiljna glumca, a iste godine je postao seks simbol jer je bio prvi muškarac koji se nag slikao za "Cosmopolitan". Uslijedili su hitovi: "Hustle", "Smokey and the Bandit" i "Starting Over"".

Od 1963-65. bio je oženjen glumicom Judy Carne, a od 1988-93. s Loni Anderson. Još je bio u vezama sa Sally Field i Dinah Shore.

Kopirati
Drag cursor here to close